top of page

Train your brain!


Överallt har vi nyheter om spridningen av Corona-viruset omkring oss. Det finns i vårt nyhetsflöde, inkorg och de flesta omkring oss pratar sannolikt om Corona på ett eller annat sätt. Jag tror att det största hotet, större än själva faran för viruset i sig, är reaktionerna på börsen, alla event som är inställda, avbokningar inom hotell,- restaurang,- och resebranschen, varsel i företagen och inte minst för alla småföretagare. För att inte tala om de tomma pasta och toalettpappershyllorna i affären. Varför i hela friden bunkrar folk toapapper egentligen – är det någon som EGENTLIGEN vet?


Många av dessa beteenden drivs ju av att vi känner rädsla, vilken är en naturlig känsla som ger vår ”gammelhjärna” en hint om ett förmodat hot – fysiskt eller känslomässigt. Utifrån det kan man ju sen fundera över hur vi kan fatta beslut som inte är baserade på vår rädsla och egen valda sanning? Vad händer om vi ”fastnar” i det mindsetet/tanketillståndet och bara ser elände och fara för framtiden? Att vår rädsla inte kontrolleras av fakta gör oss sannolikt till en sämre beslutsfattare. Eller?


En av de viktigaste sakerna i mitt liv är vetskapen om att våra känslor har en enorm kraft. Du vet, de flesta tror ju att det är vårt intellekt som styr, men det är våra känslor som spelar den största rollen. Våra tankar vi tänker blir en trigger till vårt känslosystem… inte sant? Alltså, gör jag mitt yttersta för att aktivt fokusera på att försöka välja tankar som ger mig en bra känsla istället för en dålig. Jag försöker alltid hitta möjligheter istället för hinder, ja du fattar.

Vad kan vi då göra för att inte fastna i ett negativt fokus, speciellt i dessa Corona- och kristider? Hur kan vi skifta vårt mindset till ett mindset som gagnar och för oss framåt? Vi vet ju som sagt att våra tankar påverkar våra liv – oavsett om de är sanna eller falska, så är det ju våra tankar som manifesterar våra känslor och upplevelser.


Därför gör du bäst i att ge akt – på riktigt - på vad du fokuserar på och därefter tar medvetna beslut och smarta val om vad du är villig att ge din energi, uppmärksamhet och tid till för att hålla vår rädsla stången och kontrollerad. Så, steppa upp nu – bestäm dig för vilket mindset du vill ha och sen kör bara kör, uppåt och framåt – tillsammans! Vad är alternativet?


Några smarta saker att göra:

  • Träna din hjärna varje dag – sträva efter att mata ditt sinne dagligen med personlig tillväxt, t.ex. läsa en bok ca 30 min varje dag som matar din hjärna med bra kunskap.

  • Se till att vara uppmärksam på vad som kommer in och ut i ditt sinne. Ge akt och ta medvetna smarta val av tankar och fokus.

  • Träna din kropp varje dag. Gör en kombo; när dina tankar skenar iväg i rädslor, släng på dig dina bästa promenadskor och ut och rör på dig eller bryt ditt negativa tankemönster med någon annan fysisk rörelse. Själv brukar jag köra bästa pepp-låten och dansa – då går det fanimej inte att tänka några osköna tankar. Testa!


Mind- & Business Bootcamp

Det här och mycket annat kommer vi att ta upp i vårens/sommarens Mind-& Business Bootcamp i Stockholms skärgård. Stay Tuned!
Comments


bottom of page