top of page

Måste livet alltid vara så himla balanserat?


Mitt liv är just så, helt och hållet obalanserat - och jag älskar det!


Mitt schema är i en skön obalans, men jag skapar såklart en struktur och nödvändiga rutiner för att få saker gjorda. Idéer, tankar och kreativiteten i mitt liv kan uppstå vid de mest oväntade tillfällena. Ibland kommer den när jag arbetar en lördagsmorgon från sängen, eller när jag känner glädje i en dans på en måndag, eller har zoom-möte med kund/kollegor från verandan.


Idag känner många att det inte finns någon tydlig skillnad mellan arbetsliv och hemmaliv, och frågan är om det är bra eller dåligt. Kan det till och med vara det som ger oss alla en stor möjlighet?


Den påskyndade digitaliseringen har gjort det möjligt för många av oss att alltid vara på våra kontor, om än hemma. För första gången i historien har vi helt tagit bort begränsningarna för hur arbetslivet kan eller ska se ut. Vi kan besvara mejl från playan (tänk när vi kan resa igen...), ta konferenssamtal när vi sitter i båten och skriva texter när vi sitter på verandan. Denna brist på gränser och det många kallar balans, behöver inte vara en dålig sak. I själva verket kan just det vara en oändlig befrielse.


Jag drömmer mig tillbaka till tiden då vi kunde resa och minner om att jag aldrig enbart är på semester, jag reser även för att bli inspirerad, få tänka nya tankar och drömma större drömmar. Då kan jag skapa nytt, arbeta varifrån jag vill, och med vad jag vill. Det är ett liv jag skulle önska att fler gav sig möjligheten att få uppleva. Förhoppningsvis ger denna nya tid fler tankar som vi alla kan vända till nya spännande möjligheter. Och framförallt längtar jag till att snart kunna resa igen.


För mig, som är egen företagare, och arbetar med varumärken, (företagets och det personliga), är den ena dagen inte den andra lik, och det är därför jag valt att bli just egenföretagare. Och nu, i tider som denna då fler och fler sitter hemma och arbetar, är vi entreprenörer i gott sällskap med de anställda. Vi sitter alla lite i samma båt, och kanske vi tillsammans håller på att forma ett nytt samhälle där alla skapar en skön obalans i livet. Där vi t.ex. blir mer effektiva i vårt arbete då vi "slipper" ägna tid till fikaraster, korridorskvaller, köer och annat, och kan arbeta mer oavbrutet de timmar vi fokuserar på vårt uppdrag. Det ger oss automatiskt en effektivare arbetstid som i sin tur leder till mer fritid, där vi kan göra vad vi vill. Vill du få mina tips och trix för en bra arbetsdag bjuder jag på dessa här.


Jag upplever att pressen på att skapa balans, kan stressa oss alldeles för mycket. För mig finns det mycket större saker att sträva efter i livet än det många definierar som balans.


Så hemligheten är inte att bekämpa avsaknaden av balans, utan omfamna känslan av obalans i stället. Sluta att känna pressen från dig själv och ”alla andra” för att anpassa dig till idén om ”balans” och hitta i stället din egen definition av balans och drömliv.


Jag är alltid nyfiken på att höra om dina tankar, skriv en rad och berätta om hur du ser på balansen eller obalansen i ditt liv. Don't be a stranger!

 

Jag gillar att skämma bort mina läsare och prenumeranter! Vill du att jag och mitt team håller dig uppdaterad och skickar dig information, bloggar, webinar och unika erbjudanden? Klicka här för att få nyheter, blogg, inspiration och erbjudanden direkt i din inbox.


Jag hjälper företag och entreprenörer att bygga starka varumärken online som får din affär och person att växa. Jag skriver om mindset, marknadsföring, varumärke, momentum, personlig utveckling och ledarskap. Och säkert om några helt andra tankar ibland också :)


 

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page